Welkom op Opdrachten.be!

Een initiatief door freelancers en
voor freelancers

Via dit online platform vind je als freelancer jouw potentieel volgende freelance opdrachten. Als opdrachtgever kom je in contact met potentiële kandidaten voor je freelance jobs.

Freelancer zoeken Opdracht zoeken

Welkom op Opdrachten.be!

Een initiatief door freelancers en
voor freelancers

Via dit online platform vind je als freelancer jouw potentieel volgende freelance opdrachten. Als opdrachtgever kom je in contact met potentiële kandidaten voor je freelance jobs.

Freelancer zoeken Opdracht zoeken

10.000+

Aangesloten freelancers

1500+

Aangesloten opdrachtgevers

5500+

Facebook leden

50+

Nieuwe opdrachten per week

Hierboven vind jij een lijstje met de meest recente freelance opdrachten die verschillende opdrachtgevers afgelopen dagen geplaatst hebben

Ben je nieuwsgierig naar de volledige lijst van opdrachten? Wij hebben alle opdrachten voor jou gerangschikt per niche en categorie. Zo vind jij meteen de opdracht die het best past bij jouw expertise en interesses

Onze gebruikers aan het woord

Hoe vind je de ideale freelancer?

1. Plaats gratis jouw opdracht

Als rechtstreekse opdrachtgever plaats je volledig gratis je freelance jobs*.

2. Ontvang reacties in jouw mailbox

Dien de opdracht in, wacht op de goedkeuring van Opdrachten.be en ontvang rechtstreekse reacties van freelancers. Geef steeds feedback aan iedere freelancer die zich kandidaat stelt.

3. Kies jouw freelancer uit en start de opdracht

Ga in dialoog met de freelancers in een beveiligde en private omgeving. Hier kan je meer details geven over de opdracht en contactgegevens uitwisselen. Kies de freelancer met wie je wilt samenwerken en sluit de opdracht.

De meest gestelde vragen door onze leden

Opdrachten.be is een platform door freelancers en voor freelancers. In eerste instantie biedt het platform de mogelijkheid aan freelancers om in contact te komen met potentiële opdrachtgevers en nieuwe freelance opdrachten te vinden. Daarnaast is Opdrachten.be ook een kenniscentrum dat nuttige tips, interessante online en offline evenementen en diensten aanreikt aan freelancers.

Alle opdrachten die op Opdrachten.be verschijnen zijn opdrachten en jobs die op zelfstandige basis kunnen worden uitgevoerd, dit wil zeggen opdrachten die door de freelancer aan de opdrachtgever kunnen gefactureerd worden. Opdrachten en jobs die uitsluitend met een vast contract kunnen worden uitgevoerd zijn niet toegestaan. Op het platform verschijnen opdrachten uit alle beroepssectoren, voornamelijk B2B. De aanbieders van die opdrachten zijn ofwel rechtstreekse opdrachtgevers (éénmanszaken, KMO’s, multinationals, vzw’s…) die de freelancer zelf aanwerven ofwel zijn het tussenpersonen (recruiters, interimkantoren, outsourcingfirma’s…) die een freelancer zoeken in naam van hun klant.

Opdrachten.be speelt niet de rol van bemiddelaar, rekruteringsplatform of een andere vorm van tussenpersoon. Opdrachten.be biedt een platform aan waarbij opdrachtgevers / tussenpersonen enerzijds en freelancers anderzijds met elkaar in contact kunnen komen. Opdrachten.be zal indien nodig wel ingrijpen in het geval dat de spelregels van het platform, de algemene voorwaarden, de privacy regels en de professioneel aanvaarde regels rond discriminatie, taalgebruik en houding niet gerespecteerd worden. Opdrachten.be heeft wel formules om recruiters en tussenpersonen te ondersteunen in hun zoektocht naar freelancers.

Freelancers kunnen gratis een profiel aanmaken op Opdrachten.be. Met zo’n gratis profiel (standaard gebruiker) ontvang je de e-mailnotificaties bij nieuwe opdrachten en heb je toegang tot de partner opdrachten. Als freelancer kan je ook overschakelen op een PRO-abonnement (vaste jaarprijs – niet automatisch verlengd). In dat geval krijg je als freelancer ook toegang tot de interne en de externe opdrachten. Bovendien geniet je als PRO-abonnee van een CV- of portfolio analyse en krijg je toegang tot het Durf-te-vragen-chatkanaal. Je vindt meer informatie over de werking van het platform bij de uitleg voor freelancers.

Als rechtstreekse opdrachtgever kan je jouw opdracht gratis plaatsen via “Plaats een opdracht“. Je moet hiervoor wel een account als opdrachtgever aanmaken of inloggen als opdrachtgever. Na de plaatsing van de opdracht zal Opdrachten.be opdracht analyseren en bij goedkeuring publiceren. De opdracht moet op zelfstandige / freelance basis kunnen worden uitgevoerd, de opdracht moet een concrete missie hebben (geen algemene oproepen om de eigen wervingsreserve te vergroten) en in de opdrachtomschrijving mogen geen bedrijfsnamen of contactgegevens worden gegeven. Opdrachten.be heeft het recht om de inhoud van de aangeboden opdracht te wijzigen in functie van de gewenste vereisten. Na de publicatie kunnen freelancers reageren op je freelance opdracht. Zij doen dit via de chatfunctie onder de opdracht (de freelancers krijgen nadat ze ingelogd zijn alleen de naam van jouw firma te zien, geen contactgegevens). Bij elke reactie ontvang je een e-mailnotificatie. Wij vragen je als opdrachtgever om iedere reactie steeds te beantwoorden.

Werk je als recruiter, interimkantoor of outsouringfirma? En zoek je een freelancer in naam van je klant? Dan ben je ook van harte welkom op Opdrachten.be! Voor tussenpersonen kan je kiezen uit verschillende formules in functie van je noden en wensen. Vraag meer informatie aan via deze pagina.

Op de homepagina klik je op ‘inloggen‘ en vervolgens op ‘wachtwoord vergeten‘. Volg de aangeduide stappen.

Het klopt dat je als gebruiker (opdrachtnemer of opdrachtgever) zelf je e-mailadres niet kan wijzigen. Dat doen we om fraude en misbruik met jouw profiel te voorkomen. Wil je jouw e-mailadres laten wijzigen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Staat het antwoord op jouw vraag hier niet tussen? Wij hebben alle veelgestelde vragen netjes opgelijst

Bekijk alle categoriën

Meest gelezen blogartikels

Op Opdrachten.be vind je niet alleen freelance opdrachten maar ook tips en inspiratie om beter en efficiënter te werken als freelancer

Digitalisering stimuleert diepere menselijkheid

Tips voor opdrachtgevers die succesvol willen samenwerken met een freelancer

Vaak gestelde vragen over cashflow

Tips voor opdrachtgevers die succesvol willen samenwerken met een freelancer

Enkele tips voor een vlotte samenwerking met een freelancer

Tips voor opdrachtgevers die succesvol willen samenwerken met een freelancer

Maak een gratis profiel aan en ontdek alvast welke freelance opdrachten er verschijnen in jouw sector(en).

Ben je nieuwsgierig naar de werking van Opdrachten.be? Naar welke opdrachten er zoal verschijnen? Maak via onderstaande knop een gratis profiel aan en krijg alvast toegang tot ons uitgebreid aanbod van partner opdrachten.

Inschrijven voor onze nieuwsbriefBlijf op de hoogte van tips voor freelancers