Uitleg over de werking van opdrachten.be

Veelgestelde vragen door freelancers

Kijk zeker eens in je Spam om te zien of de bevestigingsmail daarin is terecht gekomen. Nog niets ontvangen? Neem dan contact met ons op. Let zeker op de schrijfwijze van je e-mailadres.

Nadat je als freelancer / opdrachtnemer een profiel hebt aangemaakt en bent ingelogd als opdrachtnemer, dan kan je via ‘Mijn gegevens’ (menu bovenaan) wijzigingen doorvoeren in je profiel. Opgelet: de wijziging van je e-mailadres kan je om veiligheidsredenen niet zelf uitvoeren. Ben je van e-mailadres veranderd? Contacteer dan Opdrachten.be via het contactformulier.

Afhankelijk van de manier waarop de opdracht op het platform Opdrachten.be is terecht gekomen, onderscheiden we de volgende types opdrachten: – interne opdrachten: dit zijn opdrachten die rechtstreekse opdrachtgevers zelf op Opdrachten.be plaatsen – als freelancer kan je op deze opdracht reageren via de chatbox onder de opdracht (interne opdrachten zijn voorbehouden voor PRO-abonnees). – Externe opdrachten: dit zijn opdrachten die Opdrachten.be zelf op het internet vindt, manueel analyseert en doorplaatst op het eigen platform (uitsluitend opdrachten die vrij toegankelijk op het internet circuleren). De freelancer die op Opdrachten.be wil reageren op de externe opdracht wordt via een link doorverwezen naar de oorspronkelijke pagina. (externe opdrachten zijn voorbehouden voor PRO-abonnees). – Partner opdrachten: dit zijn opdrachten die aangeboden worden door tussenpersonen (recruiters, interimkantoren, outsourcingfirma’s…). Het gaat ofwel om opdrachten waarbij er rechtstreeks wordt doorverwezen naar de website van de tussenpersoon of opdrachten waarbij Opdrachten.be optreedt als boodschapper.

Je kan gratis een profiel aanmaken via de knop ‘Aanmelden’ op de homepagina (als opdrachtnemer). In je profiel kan je als freelancer je voorkeuren aanduiden op het vlak van sector, regio en notificaties via e-mail.

Log in als opdrachtnemer (‘ik wil opdrachten zoeken’), ga naar “Mijn gegevens” en duid in de rechterkolom je voorkeuren aan: “Wilt u een e-mail ontvangen?” en “Hoe vaak wilt u een e-mail ontvangen?”

Opdrachten.be verstuurt periodieke nieuwsbrieven met een overzicht van freelance opdrachten alsook met relevante tips en aanbevelingen om je freelance carrière nog vlotter te laten verlopen. Wil je deze mailings niet meer ontvangen? Druk dan op de eerstvolgende nieuwsbrief onderaan op “Unsubscribe” of op “Uitschrijven”. Vervolgens ben je automatisch uitgeschreven voor deze nieuwsbrieven.

Om veiligheidsredenen kan je in ‘Mijn gegevens’ niet het e-mailadres van je account zelf wijzigen. Gelieve hiervoor contact op te nemen via het contactformulier.

Veelgestelde vragen door opdrachtgevers

Op de homepagina klik je op ‘Plaats een opdracht’ en volg je de aangeduide stappen. Indien je niet aangemeld bent, zal het platform je vragen om aan te melden OF om een nieuw profiel aan te maken.

Op Opdrachten.be kan je terecht om je opdrachten op zelfstandige basis te publiceren. Dat wil zeggen dat de freelancer de gevraagde prestaties moet kunnen factureren aan jou of aan jouw bedrijf. Wij aanvaarden geen jobs die uitsluitend met een vast contract of als werknemer kunnen worden uitgevoerd en we aanvaarden ook geen algemene oproepen om de eigen freelance reservepool te verrijken. Opdrachten.be heeft het recht om, zonder daarvoor verantwoording te moeten afleggen, opdrachten te weigeren.

Log in als opdrachtgever, ga naar ‘Mijn opdrachten’ en klik op de te wijzigen opdracht. Vervolgens klik je rechts bovenaan op ‘Wijzig opdracht’. Opgelet: iedere wijziging moet worden goedgekeurd door Opdrachten.be alvorens gepubliceerd te worden. Indien je het grootste deel van de opdracht wilt wijzigen, is het soms efficiënter om de opdracht te sluiten en een nieuwe opdracht in te dienen.

Je kan de opdracht sluiten door in te loggen als opdrachtgever, de bewuste opdracht te selecteren in ‘Mijn opdrachten’ en rechts bovenaan op ‘Sluit de opdracht’ te klikken. Opgelet: om de kwaliteit van ons platform te waarborgen worden opdrachten van rechtstreekse opdrachtgevers automatisch gesloten na 14 kalenderdagen. Dat doen we om te vermijden dat opdrachten te lang zouden blijven openstaan zonder dat ze nog relevant zijn. Je kan dezelfde opdracht steeds opnieuw indienen als nieuwe freelance opdracht.

Werk je als recruiter, interimkantoor of outsouringfirma? En zoek je een freelancer in naam van je klant? Dan ben je ook van harte welkom op Opdrachten.be! Voor tussenpersonen kan je kiezen uit verschillende formules in functie van je noden en wensen. Meer informatie vind je via deze link.

Veelgestelde vragen door recruiters

lorem ipsum dolor eset