Als rechtstreekse opdrachtgever is het gebruik van Opdrachten.be gratis, in tegenstelling tot de meeste andere iniatieven op de markt. Het aanmaken van een opdrachtgeversprofiel en de plaatsing van een opdracht nemen zeer weinig tijd in beslag en de reacties van de freelancers kan je raadplegen in een handig overzicht. Opdrachtgevers die al jaren actief zijn op Opdrachten.be loven vooral de kwaliteit van de voorgestelde kandidaten. Als platform vragen wij om de freelancers steeds van feedback te voorzien.

Op de homepagina klik je op ‘Plaats een opdracht’ en volg je de aangeduide stappen. Indien je niet aangemeld bent, zal het platform je vragen om aan te melden OF om een nieuw profiel aan te maken.

Op Opdrachten.be kan je terecht om je opdrachten op zelfstandige basis te publiceren. Dat wil zeggen dat de freelancer de gevraagde prestaties moet kunnen factureren aan jou of aan jouw bedrijf. Wij aanvaarden geen jobs die uitsluitend met een vast contract of als werknemer kunnen worden uitgevoerd en we aanvaarden ook geen algemene oproepen om de eigen freelance reservepool te verrijken. Opdrachten.be heeft het recht om, zonder daarvoor verantwoording te moeten afleggen, opdrachten te weigeren.

Log in als opdrachtgever, ga naar ‘Mijn opdrachten’ en klik op de te wijzigen opdracht. Vervolgens klik je rechts bovenaan op ‘Wijzig opdracht’. Opgelet: iedere wijziging moet worden goedgekeurd door Opdrachten.be alvorens gepubliceerd te worden. Indien je het grootste deel van de opdracht wilt wijzigen, is het soms efficiënter om de opdracht te sluiten en een nieuwe opdracht in te dienen.

Je kan de opdracht sluiten door in te loggen als opdrachtgever, de bewuste opdracht te selecteren in ‘Mijn opdrachten’ en rechts bovenaan op ‘Sluit de opdracht’ te klikken. Opgelet: om de kwaliteit van ons platform te waarborgen worden opdrachten van rechtstreekse opdrachtgevers automatisch gesloten na 14 kalenderdagen. Dat doen we om te vermijden dat opdrachten te lang zouden blijven openstaan zonder dat ze nog relevant zijn. Je kan dezelfde opdracht steeds opnieuw indienen als nieuwe freelance opdracht.

Je kan dezelfde opdracht steeds opnieuw indienen als nieuwe freelance opdracht. Oude freelance opdrachten worden nooit opnieuw geopend op de initiële publicatiedatum.

Goed nieuws! Wil je als freelancer zelf een opdracht te plaatsen, dan hoef je geen apart profiel aan te maken. Log in als opdrachtgever (ik wil opdrachten plaatsen’ en plaats gewoon je opdracht door (via ‘Plaats een opdracht’). Ben je al ingelogd als opdrachtnemer (freelancer)? Ga dan naar ‘Mijn gegevens’ en klik bovenaan op ‘Overschakelen naar’ en vervolgens op ‘Opdrachtgever’. Opgelet: het platform onthoudt met welk type profiel je als laatst bent ingelogd. Indien je ingelogd blijft als opdrachtgever, dan zal je geen e-mailnotificaties ontvangen als opdrachtnemer.

Werk je als recruiter, interimkantoor of outsouringfirma? En zoek je een freelancer in naam van je klant? Dan ben je ook van harte welkom op Opdrachten.be! Voor tussenpersonen kan je kiezen uit verschillende formules in functie van je noden en wensen. Meer informatie vind je via deze link.